Conneqt Nieuws

November 6, 2019

Dalrente nieuws

Dalrente eerste drie weken bij HollandWoont, Robuust Hypotheken en de Hypotrust Vrij Leven Hypotheek

 

Als na het uitbrengen van het renteaanbod de rente daalt dan heeft de klant recht op de laagste rente gedurende deze drie weken. Echter, het wil wel eens voorkomen dat het hypotheekaanbod binnen drie weken wordt uitgebracht. In het hypotheekaanbod geven wij aan dat de klant akkoord gaat met de genoemde rentes en dat tussen het moment van het hypotheekaanbod en het passeren van de hypotheekakte de rente niet meer kan wijzigen.

Voor HollandWoont, Robuust Hypotheken en Hypotrust Vrij Leven geldt dat als het hypotheekaanbod binnen drie weken is uitgebracht én de rente daalt daarna de klant nog steeds recht heeft op de lagere rente. Als het maar binnen die drie weken van het renteaanbod blijft. Als de rente gedaald is sturen wij voor passeren een brief naar de notaris waarin we aangeven dat de rente aangepast kan worden naar die lagere rente.

Bij de Hypotrust Vrij Leven Hypotheek geldt ook een zogenaamde dagrente. Dit staat als volgt beschreven:

Door het ondertekenen van het hypotheekaanbod ga je akkoord met de genoemde rentes. Bijvoorbeeld: als je binnen de eerste vier maanden passeert na het uitbrengen van het renteaanbod en de rente is op dat moment lager dan de rente in je hypotheekaanbod, dan heb je recht op die lagere rente. Als je na vier maanden passeert dan kijken we naar de verlengingsdatum: dus precies vier maanden na het uitbrengen van het renteaanbod. Als de rente op dat punt lager is dan de rente in je hypotheekaanbod, dan heb je recht op die lagere rente.