Rabobank ontwikkelingen woningmarkt

September 15, 2020

 

Nieuwsbrief Intermediair

 

 

 

Afgelopen week heeft de Rabobank via diverse nieuwsbronnen de verwachte ontwikkelingen voor de woningmarkt gedeeld. Later dan in eerste instantie verwacht zien we kans dat de werkloosheid gaat oplopen, waardoor de vraag naar huizen vanaf 2021 zal afzwakken. In deze nieuwsbrief lees je meer over de verwachte impact als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast lees je meer over:

·       Winnaar Gouden Lotus Award met Arbeidsmarktscan

 

 

 

Tijdelijke dip in huizenprijzen en woningverkopen verwacht vanaf 2021

 

 

 

Terwijl de macro-economische cijfers historische dieptepunten laten zien draait de Nederlandse huizenmarkt nog op volle toeren. Het uitblijven van een corona-effect komt mogelijk door de effectiviteit van de steunpakketten van de overheid. Deze lijken de hard oplopende werkloosheid onder potentiële huizenkopers vooralsnog te voorkomen.  Nu de overheid de grootschalige stimuleringspakketten geleidelijk gaat afbouwen liggen reorganisaties en faillissementen de komende kwartalen op de loer. Dit kan een sterk effect hebben op de werkloosheid in Nederland en daarmee ook op de ontwikkeling van de huizenprijzen en -verkopen. Daarom is de verwachting dat de huizenprijzen vanaf het eerste kwartaal 2021 tijdelijk zullen dalen, en dat er minder huizen zullen worden verkocht.

Meer weten over de voorspellingen van RaboResearch? Lees er alles over in het Kwartaalbericht Woningmarkt. 

 

Lees hier het Kwartaalbericht Woningmarkt

 

 

 

Winnaar Gouden Lotus Award met Arbeidsmarktscan

 

 

 

Wij zijn trots. Vorige week hebben we de Gouden Lotus Award gewonnen voor de Arbeidsmarktscan. Een samenwerking met NHG en andere geldverstrekkers.

Het aantal flexwerkers en werknemers met een tijdelijk contract in Nederland neemt al jaren toe. Het kopen van een woning is voor deze groep vaak lastig, omdat het inkomen over de afgelopen drie jaar aangetoond moet worden en dit werkverleden is niet altijd aanwezig. De Arbeidsmarktscan brengt hier verandering in en kijkt juist naar toekomstperspectief!

Wil je meer weten over hoe de Arbeidsmarktscan jouw startende klanten kan helpen? Hoe je deze in de praktijk kunt toepassen en wat hier voor nodig is? Schrijf je dan in voor het Webinar ‘Een hypotheek voor flexwerkers? De Arbeidsmarktscan en meer!’ op donderdag 17 september 2020 om 14.00 uur.

 

Schrijf je direct in!